Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of Dayton School of Law

University of Dayton School of Law

University of Dayton School of Law

Представление

Нашата история

Юридическият факултет е част от Дейтънския университет, който е основан през 1850 г. и е признат за национален университет от най-високо ниво и един от 10-те най-добри католически университета в страната.

121815_IMG_6017yes.JPG
  • Първоначално създадена като Колеж по право на Университета в Дейтън, Юридическият факултет е открит през 1922 г. под ръководството на декан Джон К. Ший. Отразявайки католическата марианистка традиция на приобщаване и приемане, първият клас на колежа беше съставен от разнообразна група студенти.
  • Всеки член на първия клас издържа адвокатския изпит от първия опит, като процентът на успешно преминаване остава изключително висок през следващото десетилетие. Въпреки успеха на своите възпитаници, икономическите сътресения на Голямата депресия накараха юридическия факултет да затвори вратите си през 1935 г. с очакването да се отвори отново, когато времената се подобрят.
  • Близо четири десетилетия по-късно, през септември 1974 г., това очакване се сбъдна и училището, преименувано на „ University of Dayton School of Law “ отново отвори врати. Президентът на Дейтънския университет преп. Реймънд А. Рьош каза по това време: „Нашият интерес не е просто да предоставим, под частна егида, възможности за придобиване на правен опит, колкото и да е достойна тази цел. По-скоро виждаме тук изключителна възможност да насърчава християнската справедливост, социална, както и индивидуална, и по този начин да помогне за хуманизирането на обществото."
  • След като се отвори отново, Юридическият факултет стана известен на национално ниво с иновативни програми като напълно онлайн LL.M. програма и една от първите онлайн хибридни JD програми в нацията, ускорена програма за JD, която позволява на студентите да завършат след две години, нейната програма за лидерски отличия и нейната програма за правни Pathways за флаер, която обещава да промени начина, по който се набират слабо представени и недостатъчно обслужени студенти в юридическите факултети и юридическата професия.

121817_G0840816.jpg

Нашата мисия

Като неразделна част от Университета в Дейтън, католически университет, основан от членовете на Обществото на Мария през 1850 г., ние споделяме ангажимента на университета да служи на другите и предлагайки образование, което съчетава теорията и практиката. Подобно на университета, ние също така високо ценим ролята на преподавателите като преподаватели и ментори, както и учени.

Централно място в нашата учебна програма и нашето преподаване е идеята за разработване на пълноценни професионалисти. Традиционният подход към юридическото образование, разпространен в юридическите училища в цялата страна, съсредоточен върху метода на делото и юридическите разсъждения, се допълва от развитието на професионалните умения, на които нашите студенти ще разчитат като практици, и повишената оценка за етиката и обществените услуги, които ще отличават ги като адвокати и лидери през следващите години.

Като юридическо училище с нарастваща репутация, ние сме ангажирани да разработваме и предлагаме изключителни програми за обучение. Ние непрекъснато инвестираме в тези области, които са най-важни за образованието на нашите студенти, нашия специализиран факултет, нашата иновативна учебна програма и физическата среда, в която се провежда обучението на нашите студенти.

121818_Dayton.png

Декларация за акредитация

През 1979 г. Училището по право в Дейтън получава пълна акредитация от Съвета на секцията по правно образование и прием в адвокатурата на Американската адвокатска асоциация. Училището по право също получава членство в Асоциацията на американските юридически факултети през 1984 г.

Университетът в Дейтън е акредитиран от Северната централна асоциация на колежи и средни училища, а много от неговите програми са акредитирани от различни професионални организации.

Местоположения

  • Dayton

    300 College Park Dayton, Ohio 45469 937-229-1000, , Dayton

Въпроси