Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Представление

Университетът в Гронинген

Университетът в Гронинген е изследователски университет от топ 100 с глобална перспектива. Понастоящем заемаме 75-о място в класацията на Times Higher Education и предлагаме над 30 бакалавърски програми с преподаване на английски език и над 125 магистърски програми. Основан през 1614 г., университетът е един от най-старите изследователски университети в Нидерландия. Ние сме истински международен университет, с над 36 000 студенти и 9000 чуждестранни студенти от над 120 различни националности.

Защо да изберем Гронинген?

Висококачествено образование: Университетът в Гронинген предлага разнообразна гама от интересни и високо ценени програми за обучение. Като студент ще получите висококачествено ръководство и ще имате много възможности за избор. Университетът в Гронинген е удостоен със знака за качество "Най-добър традиционен университет в Нидерландия".

Най-добрите изследвания: ние сме сред най-добрите изследователски университети в Европа. През 2016 г. нашият професор Бен Фиринга спечели Нобеловата награда по химия. Университетът провежда новаторски и социално значими изследвания и нашите изследвания изграждат мостове между дисциплините.

Оживен студентски живот: Гронинген е оживен студентски град. Населението му е с най-ниската средна възраст в Холандия. Всеки четвърти от 200 000 жители е студент. Студентите могат да се видят навсякъде: да учат в парка, да се наслаждават на нощния живот и да работят на различни работни места. Гронинген е безопасен и зелен град за живеене и е избран за един от най-щастливите градове в Европа.

400 години репутация: Университетът в Гронинген има богата история и отлична репутация. Много талантливи хора в различни области са учили или работили в университета през 400-те години на неговото съществуване, включително четирима носители на Нобелова награда, първата жена студентка в университета в Нидерландия, първата жена преподавател, първият холандски астронавт и първият президент на Европейската банка.

Истински международен: Ние сме известни с голямата си международна общност. Близо 6000 чуждестранни студенти от над 120 държави учат в Гронинген годишно. Да живеете в Гронинген, без да говорите нидерландски, не е проблем; ще можете да поръчвате храна, да пазарувате дрехи и дори да посещавате спортни занимания на английски език. Университетът в Гронинген има силни международни връзки, което означава, че лесно можете да прекарате част от обучението си в чужбина. Ние предлагаме и няколко уникални международни магистърски програми в сътрудничество с други големи европейски университети.

Бакалавърски програми

Ние предлагаме над 30 бакалавърски програми, преподавани от английски език. Девет от нашите бакалавърски програми са отличени с етикет за качество „ Програма за най-висока степен “.

Магистърски програми

В момента университетът в Гронинген предлага над 125 магистърски програми с преподаване на английски език , 18 от които са оценени като "Най-добре оценена програма" в Нидерландия.

Факултети

Научните изследвания и обучението в Университета в Гронинген са организирани в рамките на 11 различни факултета. Тези факултети са:

Стопански факултет
Факултет по поведенчески и социални науки
Факултет по теология и религиозни изследвания
Факултет по изкуствата
Факултет по медицински науки
Юридически факултет
Факултет по пространствени науки
Философски факултет
Научно-технически факултет
Университетски колеж Гронинген
Campus Fryslân

Характеристики на кампуса

University of Groningen има три кампуса, разположени в два града. В Гронинген 11 факултета са базирани в 150 различни сгради из града, в два кампуса.

Ако учите в рамките на Факултета по природни науки и инженерство или Факултета по икономика и бизнес, вероятно ще посещавате уроци в кампуса Zernike в северната част на града.

За факултетите по поведенчески и социални науки, теология и религиозни науки, изкуства, медицински науки, право, пространствени науки, философия и университетски колеж Грониген, сградите са разположени в центъра на града.

В Леуварден, град близо до Гронинген, можете да намерите Campus Fryslân. Това е уникален факултет, тъй като във факултета са представени множество дисциплини.

Разгледайте нашия уебсайт за повече информация относно нашите факултети!

Гронинген е град с голяма студентска популация, което често може да направи намирането на квартира предизвикателство. Студентите живеят в целия град в различни видове настаняване. Те варират по цена и включват споделено жилище с други студенти, индивидуални студиа или апартаменти и със SSH - независимият доставчик на студентски жилища в града. University of Groningen не е университет в кампуса и не предлага настаняване в кампуса. Следователно ще трябва да си намерите квартира сами. Колкото по-рано си намерите квартира, толкова по-добре.

За повече информация относно настаняване в Грьонинген, посетете нашия уебсайт и потърсете раздела за информация за кандидат-студенти!

  Стипендии и финансиране

  Университетът се ангажира да признае високите постижения в академичните постижения, като предлага редица стипендии за международни студенти и изследователи. Предлагат се няколко стипендии за международни студенти, които са мотивирани да учат бакалавърска, магистърска и докторска степен. програми, както и за обмен, кратки курсове и изследователски престой в нашия университет.

  Класации

  University of Groningen

  Живот в кампуса и съоръжения

  • Библиотека с места за учене, достъп до повече от 80 000 електронни списания, един милион електронни книги, три милиона печатни книги и 5000 списания
  • Кариерни услуги, които подготвят студентите за пазара на труда с проверки на CV, семинари и лични кариерни съвети
  • Езиков център с курсове, вариращи от френски и италиански до японски и иврит, както и холандски
  • Център за студентски услуги, предлагащ подкрепа за умения за учене, психологически проблеми, финансови въпроси и обучение с функционално увреждане
  • ACLO, голяма спортна асоциация, предлагаща до 100 различни вида спортове, в които можете да участвате

  Студентският живот е много повече от просто да ви подготви за постижения през целия живот. По време на престоя си в Грьонинген ще можете да изпитате всичко, което градът може да предложи, от оживено изкуство и музикална сцена до уникален нощен живот, вдъхновен от студентите.

  Присъединете се към клубове

  Независимо дали искате да следвате страстта си, да опитате ново хоби или просто да намерите нови приятели, можете да се присъедините към една от нашите много студентски спортни, учебни и студентски асоциации! От спорт до култура, от политика до партии, без съмнение ще намерите асоциация, която отговаря на вашите интереси. Можете да намерите информация за учебни, студентски и спортни асоциации на нашия уебсайт!

  Парти град

  Като типичен холандски студентски град, Гронинген предлага несравним нощен живот с над 150 бара и места за забавление, привличащи хора от цял свят. Безплатният вход е стандартен, а отстъпките за студенти са обичайни, което прави града идеалното място за тези със студентски бюджет. Научете за фестивалите от световна класа, уличните арт инсталации и международно признатите музеи, които Гронинген има на нашия уебсайт.

  Млад град

  Въпреки че Грьонинген е стар град с корени, които могат да бъдат проследени до желязната епоха, по отношение на населението той е един от най-младите в Европа. Със средна възраст от 34 години, градът има уникална атмосфера, която няма да намерите другаде. Наскоро наречен „световната столица на колоезденето“, не е изненадващо, че Грьонинген има фантастична велосипедна инфраструктура – всичко е на кратко разстояние с велосипед. Самият град има всичко, от което се нуждаете, от улични пазари на открито до популярни модни вериги. Научете какво друго Гронинген може да предложи на нашия уебсайт!

  Страхотна база

  Грьонинген е идеална база, от която да започнете вашите приключения при пътуване. За открито пространство и чист въздух можете да отидете и да разгледате морския бряг или някой от холандските острови - разположен само на 40 км от центъра на града. По-голямата част от Холандия, включително Амстердам, и няколко големи германски града като Хамбург, Бремен и Дортмунд са достъпни с влак, кола или автобус само за няколко часа. С Белгия, Франция или Дания само на часове път с влак, кола, ферибот или автобус и нашето собствено летище Groningen-Eelde, вие сте идеалното място за пътуване!

  Изисквания за прием по програмата

  Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

  Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

  Местоположения

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Chat with students

    Въпроси