University of Groningen

A logo

Представление

University of Groningen

University of Groningen е топ 100 изследователски университет с глобална перспектива. В момента сме на 80-о място в класацията на Times Higher Education и предлагаме над 30 бакалавърски програми на английски език и над 125 магистърски програми. Основан през 1614 г., университетът е един от най-старите изследователски университети в Холандия. Ние сме истински международен университет с над 30 000 студенти и 6 000 международни студенти от над 120 различни националности.

Защо да изберем Гронинген?

Образование с най-високо качество: University of Groningen предлага разнообразна гама от интересни, високо ценени образователни програми. Като студент ще получите висококачествен надзор и имате много възможности да избирате. University of Groningen е отличен с етикет за качество „Най-добър традиционен университет в Холандия“.

Най-добрите изследвания: ние сме сред най-добрите изследователски университети в Европа. През 2016 г. нашият професор Бен Фиринга спечели Нобеловата награда по химия. Университетът провежда новаторски и социално значими изследвания и нашите изследвания изграждат мостове между дисциплините.

Оживен студентски живот: Гронинген е оживен студентски град. Населението му е с най-ниската средна възраст в Холандия. Всеки четвърти от 200 000 жители е студент. Студентите могат да се видят навсякъде: да учат в парка, да се наслаждават на нощния живот и да работят на различни работни места. Гронинген е безопасен и зелен град за живеене и е избран за един от най-щастливите градове в Европа.

400 години репутация: University of Groningen има богата история и отлична репутация. Много много талантливи хора в различни дисциплини са учили или работили в университета през 400-те години от неговото съществуване, включително четирима носители на Нобелова награда, първата студентка в университета в Холандия, първата жена преподавател, първият холандски астронавт и първият президент на Европейската банка.

Наистина международни: Ние сме известни с нашата голяма международна общност. Близо 6000 международни студенти учат в Грьонинген годишно от над 120 страни. Да живееш в Грьонинген без да говориш холандски не е проблем; ще можете да поръчате храна, да пазарувате дрехи и дори да вземете спортни уроци на английски. University of Groningen има силни международни връзки, което означава, че можете лесно да прекарате част от степента си в обучение в чужбина. Предлагаме и няколко уникални международни магистърски програми в сътрудничество с други големи европейски университети.

Бакалавърски програми

Ние предлагаме над 30 бакалавърски програми, преподавани от английски език. Девет от нашите бакалавърски програми са отличени с етикет за качество „ Програма за най-висока степен “.

Магистърски програми

В момента University of Groningen предлага над 125 магистърски програми , преподавани от английски език, 18 от които са оценени като „Най-номинална програма” в Холандия.

Факултети

Научните изследвания и образованието в University of Groningen се организират в рамките на 11 различни факултета. Тези факултети са:

Стопански факултет
Факултет по поведенчески и социални науки
Факултет по теология и религиозни изследвания
Факултет по изкуствата
Факултет по медицински науки
Юридически факултет
Факултет по пространствени науки
Философски факултет
Научно-технически факултет
Университетски колеж Гронинген
Campus Fryslân

Стипендии и финансиране вариант 2

Класирания

University of Groningen

Местоположения

  • University of Groningen Broerstraat 5 , 9712 CP , Groningen

  • Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

Въпроси