Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Представление

Обяснено SQE

От септември 2021 г. квалификационният изпит на солиситорите (SQE) ще бъде поетапно, за да се превърне в новия централизиран начин за квалификация като адвокат в Англия и Уелс. В крайна сметка той ще замени настоящия път за практикуване - Курсът за правна практика (LPC).

94% заети

94% от докторантите в заетост са били с висококвалифицирани професии 15 месеца след дипломирането си (2017/18 данни за магистърски резултати).

Избор на курсове

С набор от SQE курсове, местоположения и гъвкави възможности за обучение, ние ще ви подготвим за вашата кариера като адвокат, както и за успеха на SQE изпита.

Повече от SQE

Наред с кариерната ни поддръжка, вие ще работите в нашата виртуална адвокатска кантора с нашите експертни преподаватели и ще развивате знания и умения извън SQE.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Вашият път да станете адвокат

Можете да продължите с текущия маршрут на курса за правна практика (LPC), ако преди 1 септември 2021 г. завършите, започнете, приемете оферта или платите невъзстановим депозит за едно от следните:

 • Диплома по право (GDL) / Общият професионален изпит
 • Нашият закон за магистърска степен
 • Курсът за правна практика (LPC)
 • Период на признато обучение (известен също като договор за обучение)

За квалифицирана юридическа степен (QLD) и освобождаваща юридическа степен (ELD), като нашата LLB, трябва да попълните, започнете, приемете оферта или да платите невъзстановим депозит до 21 септември 2021 година.

В повечето случаи за квалификационна юридическа степен (QLD), освобождаваща юридическа степен (ELD) и CPE, съответният курс трябва да започне най-късно на или преди 31 декември 2021 г.

Ако вече сте започнали квалификационна юридическа степен, диплома за право (GDL) или договор за обучение, съществуват договорености за преход до 31 декември 2032 г., за да се квалифицирате като адвокат по настоящите маршрути, стига курсовете да останат на разположение.

Като алтернатива, ние разработихме набор от нови курсове, които ще ви подготвят за кариера като адвокат, както и успех в SQE.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

често задавани въпроси

Разбираме, че може да не сте сигурни как SQE може да ви повлияе. Не се притеснявайте, ние сме тук, за да сме сигурни, че разполагате с цялата информация, необходима ви за да вземете информирано решение за бъдещето си.

Какво представлява SQE?

SQE ще бъде централизираната оценка за всеки, който иска да се квалифицира като адвокат в Англия и Уелс. Това ще бъде част от нов, четиристепенен маршрут за ставане на адвокат:

 • Степен (или еквивалент) по който и да е предмет
 • Издържат SQE1 и SQE2 оценки
 • Минимум две години квалифициран трудов опит (QWE)
 • Покажете, че сте със задоволителен характер и годност

Какво включва SQE?

SQE е разделен на две части - SQE1 и SQE2.

В SQE1 ще бъдете тествани за „функциониращи правни знания“, които тестват вашето прилагане на закона въз основа на реалистични клиентски сценарии в въпроси с множество избори. Оценяванията ще обхващат предмети, които ще сте изучавали в юридическа степен или курс по преобразуване, както и областите на професионалната практика в етап 1 от LPC. Ще има две дълги статии с многократен избор от по 180 въпроса, обхващащи всички аспекти на учебната програма на SQE1. Трябва да преминете SQE1, преди да имате право да се явите на оценките на SQE2.

В SQE2 ще бъдете тествани за практическите правни умения, необходими за практиката, включително:

 • Интервю (с писмена бележка за присъствие / правен анализ)
 • застъпничество
 • Правни изследвания
 • Изготвяне на правни документи
 • Юридическо писане
 • Анализ на случаи и материя

Какво представлява квалифицираният трудов опит (QWE)?

По новия маршрут ще трябва да попълните минимум две години квалифициран трудов опит, преди да можете да се класирате за адвокат.

Квалификационният трудов опит е подобен на договор за обучение и може да бъде завършен по всяко време по време на квалификационния процес (въпреки че се очаква повечето ученици да завършат това след SQE1).

Квалифицираният трудов опит може да бъде попълнен с до четири различни законни работодатели. Типът работа, който се квалифицира като квалифициран трудов опит, включва настаняване по време на обучение за вашата степен, време, прекарано като паралегал или работа в юридическа клиника, както и работа за период от две години в една адвокатска кантора.

Целият квалифициран трудов опит се подписва от законния работодател, който трябва да бъде адвокат и обикновено е и служител по съответствието.

Ако вече сте завършили част от необходимия квалификационен професионален опит, като например чрез Pro Bono стаж, отделните адвокатски кантори ще решават как да приемат предишния ви трудов опит. При придобиване на квалификационен професионален опит в адвокатска кантора може да се наложи да завършите целия двугодишен период на квалификационен професионален опит с тях, ако това е, което те изискват за практика в тази кантора.

Ще трябва ли да попълня договор за обучение?

Не, ако направите SQE, няма да се изисква да попълните договор за обучение. За да се класирате за маршрута SQE, вместо това ще трябва да завършите две години квалифициран работен опит.

Колко ще струват оценките на SQE?

В допълнение към таксите за обучение, студентите ще плащат такси за изпити директно на SRA. Общите разходи за вземане на двете оценки на SQE ще бъдат £ 3,980.

 • SQE1: 1558 британски лири за двата изпита, състоящи се от 180 въпроса всеки, тестване на функциониращи правни знания.
 • SQE2: 2422 британски лири за писмени и устни задачи, тестване както на правни правни знания и умения, включително застъпничество, интервюиране на клиенти (с писмена бележка за присъствие / правен анализ), правни проучвания, юридическо писане, изготвяне на правни документи и анализ на дела и материя

SRA не е потвърдил разходи за повторно попълване на SQE. Вероятно е повторното заседание да струва същото като първия опит.

Ако започна курс, мога ли да премина към SQE по-късно?

Да. Ако сте избрали да изучавате LPC по време на преходния период, в бъдеще ще можете да се явявате на SQE изпити, ако желаете. Въпреки че това е малко вероятно да е необходимо, ако преминете LPC, тъй като можете да продължите да се класирате по текущия маршрут.

Ако сте избрали да изучавате Закона за GDL или MA, ще можете да изберете всеки от маршрутите след завършване на вашата програма.

Трябва ли да направя SQE?

Ако вече учите или тренирате, можете да продължите да се класирате по съществуващите маршрути. Например:

Започнах квалифицирана юридическа степен.

 • Текущ маршрут: ако в момента учите за LLB или друга квалификационна степен по право, или планирате да започнете през септември 2021 г., ще можете да продължите към LPC, независимо дали имате договор за обучение или не. Нашият LPC ще работи поне до 2026 г.
 • SQE маршрут: можете да направите новата LLM Legal Practice (SQE1 & 2), която започва през август 2021 г., или да направите нашите нови курсове за подготовка за SQE.

Завършвам юридическа степен и ще завърша през лятото на 2021 година.

 • Текущ маршрут: ако планирате да започнете курс за преобразуване на GDL или MA Law през септември 2021 г., можете да продължите към LPC, който ще продължи поне до 2026 година.
 • SQE маршрут: Вие също имате избор от нашите нови курсове за преобразуване PGDL или MA Law (SQE1). И двете ще ви дадат достъп до новата правна практика на LLM (SQE1 & 2). Или можете да направите нашите нови курсове за подготовка за SQE.

Правя не-юридическа степен и ще завърша през лятото на 2022 г. или по-късно.

 • Ще се класирате по маршрута SQE. Препоръчваме ви да кандидатствате за един от новите ни курсове за преобразуване на право - PGDL или MA Law (SQE1) или MA Law (Conversion) - и след това новата LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Или можете да направите нашите нови курсове за подготовка за SQE.

Уебинар: SQE или LPC

В този уебинар ще научите за различните налични маршрути, за да се квалифицирате като адвокат и как да решите кой маршрут е най-подходящ за вас и вашата кариера.

Това е стенограмата на уебинара, записан през октомври 2020 г.

Нашите SQE курсове

Независимо дали сте специалист по право или не, искате да учите редовно, задочно, в университета или онлайн, ние имаме подходящия курс за вас. Ние предлагаме широка гама от SQE курсове от магистърски с включени SQE1 и SQE2 до кратки курсове за ревизия, за да ви помогнем да се подготвите за вашите SQE изпити.

Нашата поддръжка за SQE

Ние се ангажираме с вашата юридическа кариера, както и с успеха на SQE. От нашата всепризната служба за заетост и кариера, за да подпомогнем финансирането на вашето обучение, ще ви подкрепяме на всяка стъпка.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Местоположения

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Великобритания

   • Birmingham

    Birmingham, Великобритания

    • Bristol

     Bristol, Великобритания

     • Guildford

      Guildford, Великобритания

      • Leeds

       Leeds, Великобритания

       • Liverpool

        Liverpool, Великобритания

        • Manchester

         Manchester, Великобритания

         • Nottingham

          Nottingham, Великобритания

          • Reading

           Reading, Великобритания

           • Hong Kong

            Hong Kong, Хонг Конг

            Програми

            Институцията предлага още:

            Въпроси