University of Missouri School of Law

University of Missouri School of Law

University of Missouri School of Law

Представление

Благодарим Ви за интереса към Университета на Мисури.

Юридическият факултет в Университета на Мисури е основан през 1872 г. Оттогава юридическото училище е създало добре закръглени адвокати, които са чувствителни към етични въпроси, готови да обслужват клиенти и са готови да бъдат лидери в насърчаването на справедливостта за държавата Мисури и нацията.

В "Мицуу право" ние сме горди да предложим достъпно, достъпно юридическо образование . Достъпността е съчетана с отлични постижения в областта на юридическото образование. Нашият факултет е признат за научна работа и преподаване на върхови постижения. Членовете на факултета се считат за експерти в своите области и редовно се цитират в националните медии в обекти като "Вашингтон пост", "Ню Йорк Таймс", "Християнския научен монитор" и "The Wall Street Journal". Водещият национален блог за патентното право е автор на професор по право на Мицуу, който свидетелства пред Конгреса за реформата на патентното право.

Нашите студенти получават предизвикателно и практическо обучение . Нашата програма за практически упражнения дава на студентите практически опит, включително възможността за курс от януари с изключителни съдии и адвокати, както и усъвършенстван курс на обучение, обучаван от един от водещите съдебни адвокати в Мисури. Студентите от "Мицуу" имат възможност да усъвършенстват уменията си в една от нашите клинични програми - Криминална прокуратура, Правна клиника по предприемачество, Клиника по семейно насилие, Клиника по невинност, Медицинска клиника и Ветеринарна клиника - или две практики - Практикум на наемодателя / ,

Като национален лидер в областта на разрешаването на спорове, ние се стремим да допълним силната традиционна учебна програма с ориентация към закона за застъпничество като усилие за решаване на проблеми . Нашият Център за изследване на разрешаването на спорове е национално признат, като водещи учени от цяла страната са служители като сътрудници. Mizzou Law получи статут "Recognized Course Provider" от Chartered Institute of Arbitrators за четири курса в програмата JD, включително три арбитражни курса.

Подкрепяме учениците в стремежа им да получат право, докато са тук в зала Хулстън, но също така знаем, че има живот след училище по право . Нашият екип за кариерно развитие предлага на студентите персонално внимание, като разглеждат възможностите за кариера и широк спектър от програми, свързани с кариерата.

Животът след юридическото училище често започва с бар-изпита. През юли 2016 г. завършилите Мицуу Юнинг за първи път преминали изпита за Мисури Бар с процент от 87,5% - повече от четири пункта по-високи от средната за страната.

Кариерното развитие се подпомага от мрежа от възпитаници, която се простира широко и широко , както в географски, така и в практически сфери. Включва възпитаници, които практикуват във всеки окръг в Мисури, в 50 държави и в 22 страни по света. Ще намерите нашите възпитаници във всички области на практиката: обществени услуги, правителство, бизнес, академични среди, разрешаване на спорове и адвокатски кантори от всякакъв мащаб. Те са членове на Конгреса на САЩ и на Генералната асамблея на Мисури, прокурори и обществени защитници като предприемачи и партньори в някои от най-престижните правни фирми в страната. Завършилите Mizzou Law са лидери на The Missouri Bar - шест от последните 15 президенти на бара са нашите завършили.

Не задоволява ли любопитството ви? Свържете се с нас!

Учебен план

Студентите често описват академичната атмосфера в MU като предизвикателство, но с акцент върху ученето, а не върху конкуренцията. Курсовете предлагат на студентите широка и балансирана гледна точка на правото и правните институции да ги подготвят за широк спектър от възможности за кариера в закона, както и за алтернативни кариери навсякъде в страната.

Ученици

Първата година е разделена на две секции с приблизително 60 студенти във всяка секция. Приблизително 75 процента от по-горните класове имат средно по-малко от 25 студенти.

Средната възраст на учениците варира от 24 до 26, като студентите започват училище по право от 20-те до 60-те.

Записването в JD е 336 за академичната 2016-2017 година, 40% жени и 18% малцинствени студенти.

Студентите от "Mizzou Law" изпитват малки класове с лесен достъп до преподаватели от факултета. Съотношението студент-факултет понастоящем е 9,4: 1.

Място

Просторната и модерна сграда на училището, Hulston Hall, се намира в сърцето на красивия университет в университета Мисури, на пешеходно разстояние от известните колони на университета, студентския център и центъра за отдих. Открита през 1988 г., в Хулстън Хол се помещават класни стаи, библиотека, кабинети на студентски организации, дневна и трапезария. Както един студент каза наскоро: "Ще имате всичките си класове тук, ще ядете тук и може би ще заспите тук - но ще се забавлявате и тук".

Специалните характеристики в зала "Хулстън" включват настолните уреди за тестване в съда, които помагат на студентите да практикуват и усъвършенстват уменията за устно оспорване, застъпничество и съдебни процеси; обширната колекция на юридическата библиотека на бази данни за правни изследвания и печатни материали за проучване и изследване във всички области на закона; и нашия екип от юристи - няколко със степени по право - ИТ специалисти и служители, които да подпомагат юридическите изследователи при достъпа до колекцията на библиотеката.

Университетът Мисури се намира в центъра на Колумбия, Мисури, който често се нарича "Колетаун САЩ". С население от около 110 000 души, Колумбия се намира в центъра на Мисури, наполовина между Сейнт Луис и Канзас Сити и на около 30 минути от столицата на държавата Джеферсън Сити. Колумбия е рутинно класифицирана като един от най-добрите американски градове, в които да пребивава.

Това, което прави Колумбия чудесно място за живеене, е въпрос на индивидуален вкус, но ние харесваме обширната си мрежа от пътеки, обозначаване като център за изкуства и култура, дом на югоизточна конференция и разнообразие от фестивали.

Акредитация

Училището по право е чартърен член на Асоциацията на американските правни училища. Училището по право е напълно акредитирано от Американската асоциация на адвокатите. Въпросите относно акредитацията на ABA могат да бъдат насочени към Службата на консултанта по правно образование, Американската адвокатска асоциация, 321 North Clark Street, 21st Floor, Chicago, IL 60654-7597 или 312-988-6738. Основна информация за училището по право се публикува ежегодно в официалното ръководство на ABA към училищата по право.

Оплакванията от студенти, свързани със спазването на стандартите, наложени от Американската асоциация на адвокатските колегии за адвокатурата и адвокатурата, трябва да се подават в писмена форма с асистентския декан по академичните въпроси или ако жалбата включва лицето, което служи в това качество, с декана на юридическото училище.

Жалбата включва датата, на която е подадена жалбата; името и адреса на жалбоподателя; и описание на жалбата.

Описанието на жалбата трябва да включва описание на стандарта за акредитация, който е свързан с действието или бездействието на юридическото училище.

Асоциираният декан по академичните въпроси (или декана на юридическото училище) ще разследва жалбата и ще отговори писмено на жалбоподателя в рамките на 30 календарни дни от получаването на жалбата. Отговорът ще покаже дали юридическото училище е предприело коригиращи действия или, ако не, причините да не предприеме никакви действия.

Местоположения

  • Columbia

    Columbia, Съединени Американски Щати

    Въпроси