Keystone logo
University of Sussex

University of Sussex

University of Sussex

Представление

За нас

University of Sussex е водещ научно-интензивен университет в близост до Брайтън. Имаме както международна, така и местна перспектива, с персонал и студенти от повече от 100 страни и често ангажиране в дейности и услуги на общността.

129753_129711_LEW-6.jpg

Иновативни изследвания и стипендии

Съсекс е водещ изследователски университет, както е отразено в Рамката за научни постижения през 2014 г. (REF).

Над 75% от научноизследователската дейност в Съсекс е категоризирана като водеща в света (4 *) или международно отлична (3 *) по отношение на оригиналност, значимост и строгост.

Индивидуалните акценти в резултатите на REF 2014 включват:

  • Sussex History беше най-високо оцененото представяне на History във Великобритания за качеството на резултатите от научните изследвания
  • Представянето на английски език Sussex нарасна от 31-о на 9-о място в Обединеното кралство след последното проучване за оценка на изследванията през 2008 г.
  • 84% от изследователското въздействие на университета в областта на психологията е оценено като най-високата възможна оценка, 4 *
  • Sussex Geography имаше най-голямото 4 * изследване въздействие от всяко представяне на Geography в Обединеното кралство.

Като цяло университетът е поставен на 36-о място (от мултидисциплинарни институции) по среден бал (GPA).

Обучение и учене

University of Sussex има 16 820 студенти (2017-18 еквивалентни цифри), от които около една четвърт са специализанти. 76% от нашето студентско население са студенти от Великобритания или ЕС, а 24% са студенти в чужбина.

Творческото мислене, многообразието в нашето преподаване, интелектуалното предизвикателство и интердисциплинарността винаги са били основни за образованието в Съсекс.

Нашата цел е да предоставяме програми за преподаване и обучение, информирани от настоящите изследвания, привлекателни за учениците от всички социално-икономически и културни среди и които дават умения за цял живот.

Нашият персонал

Съсекс е развил репутация на иновации и вдъхновение и привлича водещи мислители и изследователи.

Ние имаме над 2100 служители, включително около 1000 преподавателски и изследователски персонал, от които над 300 са само за научни изследвания.

Имаме трима носители на Нобелова награда, 12 стипендианти на Британската академия и носител на престижната награда Crafoord за нашите служители.

129755_129709_Mootlg-13.jpg

Международен Съсекс

От своето основаване Съсекс има международна перспектива за своите академични дейности и перспективите си.

Ние привличаме персонал и студенти от повече от 100 страни в нашия кампус, а почти една трета от персонала идва извън Обединеното кралство.

Нашите изследвания се занимават с големи световни проблеми с водещи области на експертиза като климатични промени и проучвания за развитие.

Имаме обширни връзки с институции по целия свят, като Пекинския университет, Националния университет в Тайван и програмата Харвард-Съсекс.

Животът в кампуса

Съсекс има едно от най-красивите места в кампуса във Великобритания.

Разположен в подвижен паркинг на ръба на Брайтън, кампусът комбинира награждавана архитектура с зелени открити пространства.

Кампусът е заобиколен от националния парк Саут Даунс, но само на няколко минути от оживения град Брайтън

Проектиран от сър Базил Спенс, сградите, които съставляват сърцето на кампуса, са дадени в списъка със статут на сградата през 1993 г. Falmer House е една от само две образователни сгради във Великобритания, която е включена в списъка I степен в знак на изключителен интерес.

129754_129710_CLB-03.jpg

Бизнесът и общността

Съсекс има дълга традиция да се занимава с бизнеса и общността, която продължава и днес чрез дейности като Център за иновации в Съсекс, публични лекции и услуги за общността.

Нашата цел е да помогнем на бизнеса и организациите в региона да развият по-високи нива на умения на персонала чрез обучение и да стимулираме иновациите чрез партньорство с други институции извън Съсекс, за да се възползват по-широкото общество.

Иновационният център в Съсекс осигурява подкрепа за създаването и растежа на компании, базирани на технологии и знания в Съсекс.

Центърът вече е процъфтяваща бизнес среда за близо 80 компании с висок растеж.

От създаването му в Центъра са базирани над 160 компании; кумулативните им приходи надхвърлят 250 милиона паунда и наемат стотици хора на местно ниво.

Местоположения

  • Brighton

    Brighton, Великобритания

Въпроси