University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Представление

Университетът на Южния Тихи океан (USP) е водещият доставчик на висше образование в региона на Тихия океан и международен център за високи постижения за преподаване, консултации и обучение по всички аспекти на тихоокеанската култура, околната среда и нуждите за развитие на човешките ресурси.

За университета

USP - Въведение

Университетът в Южния Тихи океан е водещата институция за висше образование за Тихоокеанския регион, уникално разположена в регион с изключително физическо, социално и икономическо разнообразие.

Създаден през 1968 г., USP е един от само двата университета от този тип в света. Той е съвместна собственост на правителствата на 12 държави -членки: Куковите острови, Фиджи, Кирибати, Маршаловите острови, Науру, Ниуе, Соломоновите острови, Токелау, Тонга, Тувалу, Вануату и Самоа. Университетът има кампуси във всички страни членки. Основният кампус, Laucala, е във Фиджи. Кампусът Alafua в Самоа е мястото, където се намира Училището по земеделие и хранителни технологии, а Emalus Campus във Вануату е мястото за юридическо училище.

Академичните училища, институти и центрове в Университета на Южния Тихи океан са организирани в три факултета и се ръководят от декани.

Това са Факултетът по изкуства, право и образование; факултета по бизнес и икономика; и Факултета по наука, технологии и околна среда. Всеки факултет се състои от няколко училища, които предлагат широк спектър от академични програми и курсове на бакалавърско и следдипломно ниво.

Университетът предлага и програми чрез дистанционно и гъвкаво обучение в различни режими и технологии в 14 -те кампуса на USP.

Разширените комуникационни технологии чрез USPNet се използват за достигане на студенти от разстояние и гъвкаво обучение в необятните простори на Тихия океан.

Мултикултурният характер на персонала и студентското тяло придават на USP изключителен характер. Това е качествена институция, произвеждаща степени, сравними с тези, присъдени от университети в Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство. Завършилите USP се намират на важни ръководни длъжности в публичния и частния сектор във всички страни членки и в много страни по света.

Университетът е поставил висок стандарт за качество в своите изследвания. Основните ангажименти в областта на изследванията включват управление на бизнеса, обучение на учители, тихоокеански изследвания, морски изследвания, селско стопанство, наука и технологии.

Университетският регион

Университетът на региона на Южния Тихи океан се простира на 33 милиона квадратни километра океан, площ, която е повече от три пъти по -голяма от Европа. За разлика от това, общата земна маса е приблизително равна на площта на Дания. Населението варира по големина от Токелау с 1600 души до Фиджи с повече от 800 000. Общото население е около 1,3 милиона.

Международните авиолинии, летящи между Австралия, Япония, Корея, Нова Зеландия и САЩ, свързват редица островни държави. Има и авиокомпании, които обслужват региона. В рамките на страните междуостровното корабоплаване се използва за достигане до по-малки острови без въздушни услуги.

Поради стратегическото си положение и удобства, USP привлича изтъкнати учени и персонал от цял свят.

Университетска администрация

USP се управлява от собствен съвет, който включва представители на правителствата на страните членки, академичен персонал, студенти, общности и бизнес лидери, секретариат на Форума на Тихоокеанските острови, секретариат на Тихоокеанската общност, Американския съвет по образование, Тайния съвет, Австралия и Нова Зеландия.

Сенатът е академичният орган на университета, отговарящ за въпроси като преподаването и научните изследвания.

Съветът и Сенатът се обслужват от комисии, работещи в области като финанси, управление на човешките ресурси и академично планиране. Други комисии се занимават със специални проекти и ежедневната работа на университета.

Церемониалният ръководител на университета е канцлерът. Канцлерите на USP са взети от лидерите на правителствата -членове на университета и включват премиери, президенти и държавни глави. Проканцлерът е председател на Съвета, а изпълнителният ръководител на университета е заместник-ректор. Проректорът се подпомага от двама заместник-ректори и двама проректори.

Екипът на висшия мениджмънт е отговорен за благосъстоянието на университетската общност. Изпълнителният директор по финанси се занимава с контрола върху финансите на университета. Изпълнителният директор Човешки ресурси управлява човешките ресурси на университета. Общо в USP работят повече от 1500 служители.

Визията, мисията и ценностите на USP

Нашата визия

Постигане на върхови постижения и иновации за устойчиво развитие на тихоокеанските островни страни

Нашата мисия

 • Да предостави на хората от Тихия океан изчерпателна гама от отлични и съответни висши квалификации;
 • Да предоставя предимствата на напредналите изследвания и техните приложения; </li>
 • Да предоставим на общностите и държавите в Тихоокеанския регион съответни, рентабилни и устойчиви решения, включително предприемачество, за техните основни предизвикателства; и
 • Да бъде пример за висше образование за тихоокеанските острови в качеството, управлението, прилагането на технологиите и сътрудничеството с националните висши институции.

Нашите ценности

 • Ангажираност и лоялност на персонала и учениците към институцията и региона;
 • Най -високи стандарти за управление, лидерство, академична свобода, почтеност и прозрачност;
 • Най -високи стандарти за креативност, иновации, работа в екип и гъвкавост в стремежа към върхови постижения;
 • Инвестиции в персонал, възнаграждаване на отличните постижения на персонала и овластяване на всички екипи на USP;
 • Уважение към отличителността и разнообразието в нашето тихоокеанско наследство и неговото развитие, опазване и разпространение;
 • Ангажимент за регионално сътрудничество и интеграция;
 • Положителна и приобщаваща учебна и жизнена среда за отлични постижения на учениците;
 • Подкрепа за гъвкави обучаеми на всички места за успех в работата, живота и гражданството;
 • Опазване и грижа за околната среда;
 • Силни взаимоотношения за насочване на ангажираността с националните правителства, тихоокеанските общности и партньорите за развитие;
 • Смирение в представянето, учене от другите, ценност на доверието и почитане на тихоокеанските знания, контексти и стремежи.

В крайна сметка и визията, и мисията на този стратегически план ще бъдат реализирани чрез приноса и качествата на възпитаниците и служителите на USP. Това са основните двигатели на стратегическия план.

Местоположения

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Въпроси