University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

Представление

WroclawUni02

Ако искате повече информация за тази атрактивна учебна програма, прочутия университет на Вроцлав, оживения град Вроцлав и вълнуващия студентски живот, моля, посетете нашата уеб страница тук.

Университетът на Вроцлав има богата история от повече от три века. Основан от Леополд I Хабсбург, университетът еволюира от скромно училище, управлявано от йезуити, в една от най-големите академични институции в Полша. В началото на 19 век университетът има пет факултета: философия, католическа теология, евангелска теология, право и медицина. По-късно е разширен с множество секции, лаборатории и природен музей, който съществува и до днес. Днес първият и основен фокус на Университета във Вроцлав е научното изследване. Нашите учени имат многобройни връзки със своите колеги изследователи от други висши учебни заведения в Полша и по света. Успехът на нашите изследователи наскоро беше признат от полските власти, които значително увеличиха финансирането както за оборудване, така и за изследвания в нашия университет с 80% в сравнение с предишни години. Академичният инкубатор по предприемачество е ново звено на Университета във Вроцлав, предназначено да помогне на студентите да започнат собствен бизнес чрез предоставяне на безплатни предприемачески съвети, организиране на конференции, семинари, субсидиране на избрани инвестиции и предлагане на офис пространство. Академичният инкубатор по предприемачество си сътрудничи с Технологичния парк на Вроцлав, технологичен център с лаборатории, офис пространство, конферентен център и модерно мултимедийно оборудване. Целта на Технологичния парк е да създаде условия за използване на научния и промишлен потенциал на Вроцлав и региона и да стимулира индустрията за напреднали технологии. Университетът на Вроцлав се гордее, че е един от неговите акционери. Днес Университетът на Вроцлав е най-големият университет в региона и обучава над 40 000 студенти и около 1300 докторанти в 10 факултета. 9000 студенти завършват университета всяка година.

Факултет по право, администрация и икономика

Факултетът по право, администрация и икономика е един от най-големите в Полша. Неговата традиция датира от Пруското юридическо училище, създадено през 1811 г. Над 12 000 студенти се обучават в този факултет от 200 учени и 170 студенти са записани в докторска степен. програми. Факултетът предлага международни програми за обмен и е горд да бъде домакин на международни студенти от Европа, Русия, Казахстан и африкански страни. Студентите могат да членуват в клубове и дружества и да участват в национални и международни конференции и симпозиуми. Области на обучение:

 • закон
 • Администрация
 • икономика

Изследвания: Областите на експертиза включват:

 • История на Полша и полско право
 • Административно, гражданско, наказателно, финансово и частно право
 • Международно и европейско право
 • Теория на икономиката

Международни връзки: Факултетът има академични партньорства с около 40 институции в повече от 18 страни по света, включително:

 • Център за висше образование Hidalgos в Мексико,
 • Център за конституционно право в Латинска Америка в Буенос Айрес,
 • Училище по немско право,
 • Център за следдипломна квалификация, Страсбург
 • Институт CEDIMES, Франция
 • Курс по английски и европейско право на Кеймбриджкия университет.

Съоръжения: една от най-големите правни библиотеки в Полша с най-съвременно оборудване, лекционни зали, класни стаи, компютърни лаборатории и кабинет с достъп до Интернет и бази данни

Местоположения

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

  Въпроси