University of Stirling

University of Stirling

University of Stirling

Представление

University of Stirling е международен университет, ангажиран да помага на студентите да променят света. Базиран в сърцето на Шотландия, Стърлинг е място, където се оценяват способностите, а не опитът, а преподаването, пригодността за заетост и съоръженията са оценени с пет звезди (QS Stars University Ratings 2021).University of Stirling е класиран в топ 40 в Обединеното кралство ( Times и Sunday Times Good University Guide 2023), в топ 20 в Обединеното кралство за следдипломно обучение (Postgraduate Taught Experience Survey 2022) и студентите ни оцениха като топ 3 0 в Обединеното кралство за удовлетвореност на студентите в Националното проучване на студентите 2022 г.С повече от 170 комбинации от бакалавърски курсове и над 90 следдипломни курса , включително портфолио от онлайн курсове , ние предоставяме на нашите възпитаници знанията, експертните познания и уменията за заетост, необходими за успех на работното място.

Спортно съвършенство

University of Stirling е класиран на 1-во място в Обединеното кралство и сред петте най-добри в света за спортни съоръжения (The International Student Barometer 2022) – което е само част от причината да сме Шотландски университет за спортни постижения .Нашите студенти се възползват от авангарден спортен център, който включва спортни зали, тенис кортове, студио за колоездене във фитнес зала, кортове за скуош, писта за лека атлетика, апартаменти за сила и кондиция, плувен басейн с олимпийски размери и др.Нашият кампус също е дом на Шотландския национален тенис център, Националната плувна академия и пет национални ръководни органи .Ние предлагаме повече от 55 спортни клуба , десетки седмични класове за упражнения и несъстезателни спортни програми на нашите ученици – давайки им шанса да се оправят, да се социализират или дори да се състезават на световно ниво.

Животът в кампуса

University of Stirling е оценен на 1-во място в Обединеното кралство и на топ 3 в света за своята среда в кампуса ( The I nternational Student Barometer 20 22 ) и не е трудно да се разбере защо .На по-малко от час път от Глазгоу и Единбург, нашият красив кампус от 330 акра е дом на обширно селище за настаняване , заведения за обществено хранене, магазини, кино и театър и дори замък от 18-ти век. Инвестирахме повече от 43 милиона британски лири, за да подобрим допълнително нашия фитнес от световна класа и спортни съоръжения с висока производителност и да създадем нов кампус център.

Ангажимент за работоспособност

В University of Stirling нашите студенти получават повече от диплома. От стажове до помощ при намиране на работа, нашият екип за студентски умения и пригодност за заетост ви дава подкрепата и съветите, от които се нуждаете, за да планирате кариерата си, да развиете своята пригодност за заетост или да помислите за по-нататъшно обучение.Междувременно нашите курсове предлагат практически опит, подкрепа за кариера и възможности за работа с индустрии по целия свят .Ето защо 93% от студентите казват , че са доволни от нашата подкрепа за кариерни услуги (ISB 2022), а 96% от нашите възпитаници са на работа или продължават да учат 15 месеца след дипломирането си (Graduate Outcomes 2020-21, HESA)

Глобална перспектива

University of Stirling е наистина глобален във всеки смисъл на думата. Повече от 140 националности са представени в нашия разнообразен и приобщаващ кампус .Ние си сътрудничим с институции по целия свят – като преподаваме в изследователски партньорства в повече от 60 държави , за да помогнем на нашите студенти да станат далновидни възпитаници с умения, които се търсят от работодателите по целия свят.

Изследвания с въздействие

Нашите водещи в света академици са експерти в своите области и нашето преподаване изследва това авангардно изследване , за да окаже влияние върху обществото. Ето защо 80% от изследванията на Стърлинг бяха класифицирани като водещи в световен мащаб или отлични в международен план в най-новата Рамка за отлични научни изследвания (REF 2021).Нашата цел е проста: от изхранването на света до използването на психология за улов на престъпници, искаме да се справим с глобалните проблеми на нашето време. Нашите мултидисциплинарни изследователи оспорват предположенията, иновационното мислене и намират решения.

Град Стърлинг

Стърлинг е „Вратата към планините“ и е идеалното място, което да наречете дом .Стърлинг е обявен за най-безопасния студентски град в Шотландия (Пълно ръководство за университета 2023 г. ) и също така е едно от 3-те най-щастливи места за живеене в Шотландия (Индекс на Rightmove Happy at Home 2022 г. ) .Стърлинг съчетава чара на историческа древна столица с шума на модерен град .Един на всеки пет души от населението на Стърлинг е на възраст между 16 и 29 години, имаме страхотни връзки за пътуване и сме само на 50 минути от двата най-големи града на Шотландия – което е идеално за приключения през уикенда, изследващи Шотландия, Обединеното кралство или дори по-далеч на полето.Научете повече за град Стърлинг и неговата оживена

Готови ли сте да бъдете Стърлинг?

Намерете своя курс ,

Статистика

 • Международни студенти:

  30%

 • 0
 • Съотношение студент към преподавател:

  10 до 1

Характеристики на кампуса

University of Stirling е оценен като 1-ви в Обединеното кралство и Топ 3 в света за своята среда в кампуса (The International Student Barometer 2022) и не е трудно да се разбере защо.

На по-малко от час път от Глазгоу и Единбург, нашият красив кампус от 330 акра е дом на наскоро реновирани помещения за настаняване, заведения за обществено хранене, магазини, кино и театър и дори замък от 18-ти век. Инвестирахме също повече от 43 милиона британски лири, за да подобрим допълнително нашия фитнес от световна класа и спортни съоръжения с висока производителност и да създадем нов кампус център.

  Стипендии и финансиране

  Ден на отворените врати за следдипломна квалификация

  Регистрирайте се за Ден на отворените врати

  Класации

  В University of Stirling разликата е в нашето ДНК. Ето защо ние редовно получаваме признание по целия свят за научни постижения в преподаването, научните изследвания и предлагането на студентско изживяване от световна класа.

  University of Stirling е класиран в топ 40 в Обединеното кралство (Times и Sunday Times Good University Guide 2023), в топ 20 в Обединеното кралство за следдипломно преподаване (Postgraduate Taught Experience Survey 2022) и студентите ни оцениха като топ 20 в Обединеното кралство за удовлетвореност на студентите в Националното проучване на студентите 2022 г.

  За повече информация относно класирането в Стърлинг посетете нашия уебсайт.

  Местоположения

  • Stirling

   University of Stirling,, FK9 4LA , Stirling

   Въпроси