Филтри

 • Juris Doctor
 • Съединени Американски Щати
 • Правни науки
 • Обучение по бизнес право
 • Бизнес право
Области на обучение
 • Правни науки (1)
 • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

1 Juris Doctor Програми в Бизнес право в Съединени Американски Щати за 2024

  Juris Doctor Програми в Бизнес право

  Какво е бизнес право?

  Търговското право е изучаване на правото, приложимо към търговските операции. Това включва създаване и функциониране на предприятия, продажба и покупка на стоки и услуги, договорно право, трудово право и право върху интелектуалната собственост. Предприятията трябва да спазват различни закони, за да работят, а дипломите по бизнес право могат да научат студентите как да спазват закона, като същевременно защитават интересите на своята компания.

  Какво представляват кариерите по бизнес право?

  Има много видове кариери в областта на бизнес правото, от работа като вътрешен съветник за компания до партньорство в адвокатска кантора. Бизнес адвокатите могат също да работят за правителството или да участват в политиката. Някои бизнес адвокати започват свои собствени фирми или стават преподаватели в юридически факултети.

  Защо е важно да се изучава бизнес право?

  Дипломите по бизнес право могат да осигурят на студентите стабилна основа в бизнеса, договорното право и други правни теми. Тези знания могат да бъдат полезни за студенти, които искат да започнат собствен бизнес, да работят в света на бизнеса или да станат корпоративни адвокати. Часовете по бизнес право също преподават критично мислене и умения за решаване на проблеми, които са ценни във всяка област.

  Какво представляват дипломите по бизнес право?

  Предлагат се различни степени по бизнес право, от асоциирани степени до докторски степени. Повечето дипломи по бизнес право ще обхващат теми като договорно право, бизнес организации, правонарушения и право върху интелектуалната собственост. Някои дипломи по бизнес право също се фокусират върху конкретна област на правото, като данъчно облагане или право на ценни книжа.

  САЩ остават най-популярната дестинация в света за международни студенти. Университетите в САЩ доминират в световните класации и страната също предлага голямо разнообразие от вълнуващи места за обучение. Системите на държавните университети са частично субсидирани от държавните правителства и може да имат много кампуси, разпръснати из щата, със стотици хиляди студенти.

  Програмите за степен Juris Doctor (JD) са напреднал курс на обучение, предназначен за студенти, които се интересуват от кариери в област на право. Студентите обикновено следват в юридическо училище, а степента JD може да се съчетава с други напреднали степени и специализации.