Keystone logo

5 LLM Програми в Правни науки Обучение по административно право Банково право в Съединени Американски Щати за 2024

Филтри

Филтри

  • LLM
  • Съединени Американски Щати
  • Правни науки
  • Обучение по административно право
  • Банково право
Области на обучение
  • Правни науки (5)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

LLM Програми в Правни науки Обучение по административно право Банково право

Какво е банковото право?

Банковото право се фокусира върху правилата и разпоредбите, свързани с банкирането. Например студентите по банково право могат да научат за изискванията за създаване на банка и дейностите, които банките имат право да извършват. Освен разглеждане на самите банки, банковото право също обхваща платежни системи като кредитни карти и електронни пари и се занимава с това как несъстоятелността засяга дейността на банката и несъстоятелността на самите банки.

Какви са ползите от изучаването на банково право в университета?

Изучаването на банково право в университета може да бъде полезно за хора, които искат да работят във финансовия сектор. Банковото право се занимава с всички видове компании, които участват в банковата система, което означава, че обхваща всичко - от големи мултинационални корпорации до малки местни банки. Може да бъде особено полезно за тези студенти, които планират да станат адвокати, тъй като ще трябва да знаят за правните въпроси, свързани с бизнеса, включително банкирането.

Какво ще уча в университетска степен по банково право?

Изучаването на степен по банково право може да ви даде подробни познания за законодателството, свързано с банкирането и финансите. Ще научите как законът засяга всеки аспект на банкирането от бизнес операции до сигурност, от клиенти до пазари. Студентите в програма по банково право ще научат за правните аспекти, включително защитата на потребителите и борбата с прането на пари, както и етичните въпроси, свързани с работата във финансовия сектор.

САЩ остават най-популярната дестинация в света за международни студенти. Университетите в САЩ доминират в световните класации и страната също предлага голямо разнообразие от вълнуващи места за обучение. Системите на държавните университети са частично субсидирани от държавните правителства и може да имат много кампуси, разпръснати из щата, със стотици хиляди студенти.

Степента LLM, или магистър по право, е научна степен, която е популярна между студентите с бакалавърска степен по право, които искат да придобият по-задълбочена подготовка в някоя определена област на правото. Програмите LLM са ориентирани към теоретични изследвания и обикновено продължават една година.