Свържете се директно с училищата - Сравнете 5 LLM Програми в Договорно право 2024

5 LLM Програми в Договорно право 2024

Преглед

Учене през целия живот е магистър по право. Това е универсално призната степен на следдипломна квалификация. Обикновено се изисква една година редовно обучение да завърши. Много студенти и специалисти преследват тази степен, за да придобият опит в определена област на правото.

Какво е LLM в договорното право? Това е магистърска степен по право, която се съсредоточава върху обвързващи правни споразумения между две или повече физически или юридически лица. Потенциалните теми за курса могат да включват разширени правителствени договори, изпълнение на договори, управление на договори за интелектуална собственост, договори и въпроси, свързани със защитата на личните данни и договорни сделки със запазени марки. Тези курсове обикновено осигуряват по-задълбочено разбиране на основните правни практики, с акцент върху писането и управлението на различни договори.

Много от завършилите развиват усъвършенствани умения за четене, разбиране и изготвяне на договори. Това може да им помогне да разберат договорите, с които се сблъскват в ежедневието. Те могат също така да развият допълнително умения за изследване и анализ, заедно с възможността да пишат по-кратко. Те могат да бъдат чудесни умения за напредване на кариерата си.

Тъй като няма универсална дефиниция на термина LLM, тя се използва по различен начин в различни университети по света. Тази промяна в програмите води до несъответствие в цената от една програма до друга. Свържете се с бъдещото си училище за по-подробна информация за обучението.

Много от завършилите с LLM по договорно право преследват правни кариери в частния сектор или като специалисти в по-големите фирми. Договорите често са голяма част от правните взаимоотношения, така че обикновено съществуват различни възможности. Завършилите могат да намерят работа като международни бизнес адвокати, консултанти по правителствени договори, адвокати по интелектуална собственост, спортисти и развлекателни адвокати или адвокати по данъчни договори. Всяко поле, което включва договори, би могло да представлява добър мач за лицата, притежаващи тази степен.

Все повече и повече магистърски степени се предлагат онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • LLM
  • Правни науки
  • Обучение по административно право
  • Договорно право
Области на обучение
  • Правни науки (5)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение