22 LLM Програми в Обучение по гражданско право 2024

Филтри

Филтри

  • LLM
  • Правни науки
  • Обучение по гражданско право
Области на обучение
  • Правни науки (22)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    LLM Програми в Обучение по гражданско право

    По-малко известни от други дипломи, магистър по право, или LLM, е усъвършенстван сертификат в областта на правните изследвания. Програмите LLM обикновено се предлагат на студенти с постоянна юридическа степен и често приемат международни кандидати.

    Какво представлява МТМ в областта на гражданското право? Обикновено се разграничават между публичното и частното право, проучванията по гражданското право включват всички области на правото, свързани с взаимодействията между гражданите на една и съща държава. Въпреки че някои програми могат да позволят на студентите да преследват избираеми по публичен и частен закон или да завършат двойно записване, повечето планове за обучение са насочени към обучението на студентите по един път над другия. Тези пътища обаче могат да предоставят няколко възможности за специализация. В програмите, ориентирани към публичното право, специалностите, които могат да бъдат на разположение, включват наказателно право, право за човешките права или административно право. Обратно, областите със специализация по частно право могат да включват договорно, семейно или имуществено право.

    Гражданското право, макар и много обхващащо, се занимава предимно с съдебни спорове между отделни лица, така че следва, че повечето дипломи имат по-добри умения за комуникация, организация и посредничество. Въпреки че тези умения могат да допринесат за кариерното развитие, те също така са от голяма полза за личния живот и взаимоотношенията на учениците.

    LLM в областта на гражданското право могат да бъдат получени от университети по целия свят и всяка програма ще структурира таксите си по различен начин. Типични фактори, които могат да повлияят на цената на колежа, могат да включват университетска страна, статус на записване на студентите и дали класовете се вземат в кампуса или онлайн.

    Професионалните възможности до голяма степен зависят от областта на специализация на студентите и от предходните им акредитиви, като други професионални степени. И двете области на специализация могат да отворят вратата за работа като паралелки, правни помощници и съдебни служители. Студентите, които се занимават с публичното право, могат да служат като обществени защитници, стратези за комуникация и криминални адвокати, докато тези, които се съсредоточават върху частното право, могат да виждат врати, отворени за професии като плановици, мениджъри на доверието, мениджъри на договори и корпоративни адвокати.

    Повечето програми за LLM могат да бъдат завършени на непълно работно време и онлайн, което ви позволява да преподавате в LLM в областта на Гражданското право, без да задържате живота си. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.