Свържете се директно с училищата - Сравнете многократни LLM Програми в Имиграционно право в Съединени Американски Щати 2024

1 LLM Програми в Имиграционно право в Съединени Американски Щати 2024

Преглед

Какво е закон за имиграцията?
Имиграционното право е област на правото, която управлява процеса на имиграция, включително приемането и отстраняването на чужди граждани от дадена страна. Той също така обхваща правата и задълженията на имигрантите и правата и задълженията на страните, в които те мигрират.

Какви работни места мога да получа в Имиграционното право?
Имиграционното право е разрастваща се област и има много възможности за адвокати, специализиращи в нея. Някои работни места, налични в тази област, включват имиграционен адвокат, адвокат по убежище, имиграционен съдия, имиграционен агент или офицер, граничен патрул, служител по митниците и граничната защита и служител по депортирането.

Защо изучаването на имиграционното право е важно?
Имиграционното право е важна област на правото, тъй като управлява един от най-фундаменталните аспекти на човешкия живот: движението. Това също е разрастваща се област, тъй като броят на имигрантите по света продължава да нараства.

Какво ще уча по време на моята степен по имиграционно право?
Ще изучавате различни теми, свързани с имиграционното законодателство, включително текущото състояние на имиграционното законодателство, различните видове визи, достъпни за имигрантите, процеса на кандидатстване за виза и правата на имигрантите в различни страни.

САЩ остават най-популярната дестинация в света за международни студенти. Университетите в САЩ доминират в световните класации и страната също предлага голямо разнообразие от вълнуващи места за обучение. Системите на държавните университети са частично субсидирани от държавните правителства и може да имат много кампуси, разпръснати из щата, със стотици хиляди студенти.

Степента LLM, или магистър по право, е научна степен, която е популярна между студентите с бакалавърска степен по право, които искат да придобият по-задълбочена подготовка в някоя определена област на правото. Програмите LLM са ориентирани към теоретични изследвания и обикновено продължават една година.

Научете повече

Филтри

  • LLM
  • Съединени Американски Щати
  • Правни науки
  • Обучение по национално право
  • Имиграционно право
Области на обучение
  • Правни науки (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Свързани области на обучение