Филтри

 • LLM
 • Правни науки
 • Обучение по бизнес право
 • Корпоративно право
Области на обучение
 • Правни науки (47)
 • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

47 LLM Програми в Корпоративно право 2024

  LLM Програми в Корпоративно право

  Магистър по право, или LLM, обикновено е едногодишна степен, преследвана от студенти, които търсят усъвършенствано сертифициране в областта на правото. В зависимост от институцията, от студентите може да се изисква да завършат дисертация преди завършване на курса.

  Какво представлява LLM в корпоративното право? По отношение на практиката и регулирането на бизнеса, учебните програми по корпоративно право често съдържат богата извадка от финансови курсове, както и интензивни правни проучвания. Общите области на обучение включват сливания и придобивания, трансгранични сделки, рисков капитал, счетоводство и данъчни закони. Повечето програми, но не всички, се отличават с международен компонент и обучаемите могат да имат възможност да се специализират в области като банковото, транзакционното или инвестиционното право.

  Уникално обучени както в бизнеса, така и в правото, студентите могат да придобият много умения, за да им помогнат да се развиват професионално и лично. В допълнение към тяхното напреднало разбиране за икономическите политики, завършилите често демонстрират превъзходни умения за водене на преговори и разсъждения.

  Таксите, свързани с упражняването на УЦЖ в корпоративното право, могат да варират значително между програмите. Често най-добрият начин да прецените потенциалните си разходи е да се обърнете към координаторите на програмата за повече информация.

  Корпорациите редовно разширяват обхвата си отвъд националните граници, като по този начин създават богата възможност за специалисти по корпоративно право. Въпреки че най-често се срещат в по-големите бизнеси като юридически съветник, специалисти по управление на риска и анализатори на корпоративни стратегии, има много други области на правото, достъпни за завършилите. Агенциите за недвижимо имущество, консултантски услуги и частни фирми са други популярни области на заетост за професионалисти, обучени в корпоративното право, където могат да дадат своя напредък в бизнеса и правните познания, за да улеснят чувствителните трансгранични сделки.

  Често се насочват към международно обучение, програми за LLM в корпоративното право са достъпни в много различни страни по света и могат да ви позволят да завършите образованието си чрез виртуална среда. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.