Keystone logo

4 LLM Програми в Правни науки Обучение по административно право Образователно право 2024

Филтри

Филтри

  • LLM
  • Правни науки
  • Обучение по административно право
  • Образователно право
Области на обучение
  • Правни науки (4)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

LLM Програми в Правни науки Обучение по административно право Образователно право

Какво е Закон за образованието?

Законът за образованието или законът за образованието е набор от правни норми, които се занимават с предоставянето и управлението на образованието. Образователните закони се приемат на федерално, щатско/провинциално, местно или териториално/общинско ниво в страни по целия свят. Има безброй съдебни решения, които оказват влияние върху закона за образованието, като тези, които се занимават с правата на човека, гражданските права и религиозната свобода.

Образователните закони могат да бъдат международни или национални по обхват. Някои примери включват правото на образование, което е признато от Всеобщата декларация на ООН за правата на човека, законите за задължително посещаване на училище, законите за пълнолетие, законите за детския труд, законите за безплатно обществено образование, частните училища, които са регулирани, ваучерите за образование и закони за приватизация на образованието.

Какви са ползите от изучаването на образователно право в университета?

Програмите за образователна степен по право имат за цел да подготвят студентите за кариера в областта на образованието и правата на човека. Завършилите тези програми работят като адвокати, съдии, арбитри, преподаватели, изследователи, политици и плановици. Курсовете не се фокусират само върху правната страна на образованието, но също така включват курсове от социални науки като създаване на политики и икономика, за да осигурят цялостно разбиране на областта.

Как един курс по образователно право ще помогне на бъдещата ви кариера?

Образователните закони често са сложни и трудни за разбиране дори за юристи с опит в тази област. Човек със стабилни познания в областта на образователния закон е вероятно да бъде разгледан за по-предизвикателни в интелектуално отношение роли или за кариери, които изискват цялостно разбиране на образователния закон. Дипломата по образователно право може да ви предостави авангардна информация за текущите дебати в областта, което ще се окаже полезно, когато се стремите да сте в крак с промените във вашата професионална среда. Много студенти, които посещават курсове по образователно право, също са привлечени от тази област на правото поради факта, че техните курсове обхващат толкова широк спектър от различни теми, които насърчават разбирането на образованието като по-широка концепция.

Степента LLM, или магистър по право, е научна степен, която е популярна между студентите с бакалавърска степен по право, които искат да придобият по-задълбочена подготовка в някоя определена област на правото. Програмите LLM са ориентирани към теоретични изследвания и обикновено продължават една година.