На територията на колежа LLM Програми в Закон за интелектуална собственост в Унгария за 2024

Филтри

Филтри

  • LLM
  • Правни науки
  • Обучение по бизнес право
  • На територията на колежа
Области на обучение
  • Правни науки (0)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Няма програми, които отговарят на вашите критерии за търсене. Моля, прецизирайте филтрите си.

Clear filters

На територията на колежа LLM Програми в Закон за интелектуална собственост

Какво е закон за интелектуалната собственост?

Законът за интелектуалната собственост е областта на правото, която се занимава със защитата на творения на ума, като изобретения, литературни и художествени произведения и символи и имена, използвани в търговията. Тези творения се наричат „интелектуална собственост“, защото са продукти на интелекта. Законът за интелектуалната собственост включва закона за авторското право, тъй като защитава творческите начинания; законът за интелектуалната собственост обаче се простира отвъд аудио и визуалното изразяване, защитено от авторското право, за да включва изразяване на идеи.

Какви кариери са достъпни за студентите по право на интелектуална собственост?

Правото на интелектуалната собственост е специализирана област на правото, която предлага много възможности за практикуване. Адвокатите, специализирани в правото на интелектуална собственост, могат да работят като частна практика, за държавна агенция или за голяма корпорация. Някои типични длъжности включват патентен адвокат, адвокат по търговски марки и адвокат по авторско право.

Защо изучаването на правото на интелектуална собственост е важно?

Законът за интелектуалната собственост е важен, защото помага да се защитят творенията на ума. Тази област на закона дава на хората законното право да контролират как се използва тяхната интелектуална собственост и може да помогне да се предотврати незаконното използване или приписване на нечия работа на други лица.

Какво ще уча по време на моята степен по право на интелектуална собственост?

Какво ще уча по време на моята степен по право на интелектуална собственост?

По време на степен по право на интелектуална собственост ще научите за различните видове интелектуална собственост, как да защитите всеки вид и как да разрешавате спорове, свързани с използването или собствеността върху интелектуалната собственост. Ще научите и за закона за авторското право, патентното право и закона за търговските марки. Освен това ще придобиете умения за изследване, писане и устно застъпничество.

A излаз на море страна, намерени в региона на Централна Европа с унгарския, техния официален език. Математика на страната и науката подход са изключителни. Той домове първата в света технология институт. Той е тук, че първият парен двигател в Европа е построен през 1722.

Степента LLM, или магистър по право, е научна степен, която е популярна между студентите с бакалавърска степен по право, които искат да придобият по-задълбочена подготовка в някоя определена област на правото. Програмите LLM са ориентирани към теоретични изследвания и обикновено продължават една година.

Обучението в кампуса се отнася до лично посещаване на уроци. Това обикновено включва ходене на традиционни класове и лекции, участие в групови дейности и лично ангажиране с преподаватели и връстници. Обучението в кампуса също често включва достъп до лаборатории, библиотеки и други ресурси в кампуса, като студентски клубове, офиси за кариерни услуги и центрове за отдих.