1 SJD Програми в Обучение по административно право 2024

Филтри

Филтри

  • SJD
  • Правни науки
  • Обучение по административно право
Области на обучение
  • Правни науки (1)
    • Назад към основната категория
    Местоположения
    Намерете още местоположения
    Тип степен
    Продължителност
    Темпо на обучение
    Езикознание
    Езикознание
    Формат на обучение

      SJD Програми в Обучение по административно право

      Съкращението за доктор по юридически науки, SJD, идва от латинското му име Scientiae Juridicae Doctor. Тази разширена юридическа степен е предназначена за тези, които са завършили бакалавър или магистър. Придобиването на тази степен изисква значително време и изследвания.

      И така, какво е SJD в областта на административното право? Тази степен се връчва, след като сте завършили достатъчно обучение, за да напишете и защитите дисертация за качеството на публикацията. Ако решите да изучавате тази тема, няма да отидете на обичайния маршрут на седящите класове. Вместо това ще имате съветник, който ще ви помогне да ръководите вашето обучение. В някои училища този съветник също се нарича председател на комисията и той или тя ще присъства за защита на дисертацията ви.

      За тази степен са необходими важни житейски умения, включително организацията, издръжливостта и разбирането за четене. Можете да приложите организацията и издръжливостта на ежедневните си задачи, за да спестите време и да сте по-ефективни, докато четенето на разбиране е полезно при извършване на покупка, изискваща писмен договор.

      Един SJD отнема много години, за да завърши и всяка година може да увеличи общите разходи. Като следдипломна квалификация може да кандидатствате за финансова помощ или стипендия. Свържете се с училищата, които предлагат вашата степен, за да разберете повече.

      SJD е универсална степен, която може да ви подготви за различни работни места. Едно решение, което трябва да направите, е дали да търсите кариера в академичните среди. Като юридически доктор, тази степен може да ви подготви да преподавате на университетско ниво. Един SJD може също така да ви подготви за работа извън академичните среди, като регулаторен служител или главен адвокат.

      Административно-правни класове се намират в много страни и дори онлайн. Направете списък на това, което искате от училище, за да прецизирате търсенето си. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.