1 SJD Програми в Съдебна власт в Съединени Американски Щати за 2024

Филтри

Филтри

  • SJD
  • Съединени Американски Щати
  • Правни науки
  • Общи правни изследвания
  • Съдебна власт
Области на обучение
  • Правни науки (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Popular degree type

SJD Програми в Съдебна власт

Какво е изучаването на съдебната система?
Съдебната система е система от съдилища, която тълкува и прилага законите в Съединените щати и други държави с общо право. В САЩ съдебната система включва първоинстанционни съдилища, апелативни съдилища и Върховен съд. Съдебната власт е един от трите клона на властта, заедно с изпълнителната власт и законодателната власт.

Защо изучаването на съдебната система е важно?
В страните, където се практикува обичайното право, съдебната система е важна, защото съдилищата тълкуват и прилагат законите, които управляват дадена държава. В страните с общо право за студентите по право е важно да разбират съдебната система, за да станат ефективни адвокати. Курсовете по съдебна система са задължителни за всички студенти по право и осигуряват основа на знанията за съдебната система. Някои юридически факултети предлагат специализирани курсове в специфични части на съдебната власт, като например съдебния клон на федералните съдилища и държавната съдебна система. Тези курсове предоставят задълбочена информация за структурата и функционирането на съдебната система.

Какво ще уча по време на дипломирането си по правосъдие?
Курсът по правосъдие ще предостави общ преглед на съдебната система в конкретна страна. В САЩ това ще включва също структурата и функционирането на федералните и щатските съдилища. Ще научите за различните видове съдилища, юрисдикцията на всеки съд и ролята на съдебната система в управлението на дадена държава. Освен това ще изучавате съдебна практика и правен анализ. Специализираните курсове по правосъдие, предлагани от юридическите факултети, също ще предоставят задълбочена информация за специфични аспекти на съдебната система.

Какви са възможностите за кариера в съдебната система?
Има много възможности за кариера в съдебната система. Много длъжности в съдебната система са длъжности на държавна служба. Обучението в областта на съдебната система е от съществено значение за студентите, които се надяват да преследват кариера като съдии, съдебни служители и законодатели.

САЩ остават най-популярната дестинация в света за международни студенти. Университетите в САЩ доминират в световните класации и страната също предлага голямо разнообразие от вълнуващи места за обучение. Системите на държавните университети са частично субсидирани от държавните правителства и може да имат много кампуси, разпръснати из щата, със стотици хиляди студенти.

Адвокатите, които са завършили JD и магистри по право и желаят да постигнат най-високата юридическа степен, трябва да вземат под внимание програмата SJD. Чрез задълбочени изследвания и писане, доктор по юридически науки подготвя завършилите да преподават право или да формират високополитически държавни политики.